A Logosz Cégcsoport a K&H Bank Zrt. partnere

Székhelyszolgáltatás Pest megyében vagy vidéken

Frissítve: 2022.06.01.

Székhelyszolgáltatás Pest megyében vagy vidéken

A vállalkozások székhelyszolgáltatást Budapesten és vidéken is igénybe vehetnek. Különböző területekre bejelentett székhelyek más-más előnyökkel járhatnak a cégek számára és ezzel érdemes tisztában lenni.

A vállalkozások székhelyszolgáltatást Budapesten és vidéken is igénybe vehetnek. Különböző területekre bejelentett székhelyek más-más előnyökkel járhatnak a cégek számára és ezzel érdemes tisztában lenni.

Székhelyszolgáltatást Pest megyében és vidéken is egyre több cég vesz igénybe. A leggyakoribb okok, amiért a cégek és egyéni vállalkozók ezt a szolgáltatást választják:

  • Megőrizhető a privát szféra, külön választható az üzleti és magánélet.
  • Bizonyos régiókban, településeken kevesebb adót kell fizetni, kedvezőbb pályázati támogatások elérésére van lehetőség, mint egy fejlettebb régióban lévő településen.
  • Megbízható profi csapat az adminisztratív ügyek intézésével (leveleket, küldeményeket átvételével, iktatásával)
  • Segítség külföldi vállalkozóknak és cégeknek, akinek még nincs székhelyük Magyarországon.

Van előnye annak is, ha valaki budapesti székhelyszolgáltatót választ (vagy a fővároshoz közeli, pest megyei székhelyszolgáltatást). A vidéki székhelyeknek is számos előnyük van.


Budapesti székhelyszolgáltatás

Budapestet sokan azért választják, mert eleve Pest megyében élnek, és itt működik a cégük, egyéni vállalkozásuk is. Van, aki azért választja a fővárost a cége székhelyének, mert Budapestnek nagyobb a presztízse, bizonyos kerületeknek kiváltképpen. Egyre több cég használja a Google térképét, ahol feltűntetik vállalkozásuk pontos helyét. Itt is (és persze az offline világban is) fontos lehet egy előnyösebb elhelyezkedés üzleti szempontból. Kompetencia szempontjából is vannak olyan ágazatok, ahol egy fővárosi céget inkább választanak partnernek, mint egy vidékit (persze ez fordítva is igaz).


Székhelyszolgáltatás vidéken

A vidéki cég székhelyeknek is van számos előnyük. Persze sokan azért választanak egy-egy vidéki várost, mert az adott város közelében élnek. Emellett nagyon nagy vonzerő, hogy néhány pályázat (országos, önkormányzati vagy akár európai uniós) csak vidéki cégek számára elérhető. Létezik például egy ún.: konvergencia régió, ahová a „fejletlenebb” régiókat sorolják. Ha itt lévő városban vesz igénybe valaki székelyszolgáltatást, akár kedvezőbb adózás és több forrás is elérhető számára. Az is előfordul, hogy egy vidéki székhelyszolgáltató cég díja alacsonyabb, mint egy fővárosié. Vidéken székhelyszolgáltatást keresőknek érdemes a LOGOSZ-t választaniuk, hiszen 9 különböző városban biztosítunk székhelyet (Budapest mellett 8 vidéki városban), és bármely irodánkban köthető székhelyszerződés másik iroda címére is. Ha a székhelyszerződést másik városban kötik meg, mint amelyik irodába bejelentik a cég székhelyét, akkor a székhelyen átvett leveleket továbbítjuk, hogy abban az irodában lehessen átvenni, ahol kötötték a szerződést.


Székhelyszolgáltatás Kecskeméten

Bármelyik vidéki nagyvárost kiemelhettük volna, de példaként nézzük meg Kecskemétet. Miért érdemes székhelyszolgáltatást igénybe venni Kecskeméten? Aki itt vagy a város közelében él, alapít céget nyilván szívesen választja Bács-Kiskun megye legnagyobb városát. De azért is érdemes Kecskemétet választani, mert beletartozik a konvergencia régióba, ezért pénzügyi támogatások, pályázatok szempontjából kedvező elbírálásban részesülhetnek az itteni cégek. Ha földrajzi elhelyezkedését nézzük, az ország középpontjához nagyon közel fekszik, könnyen elérhető innen számos fontos nagyváros. Jó a közlekedés is, az M5-ös autópálya révén Budapest 45 perc alatt elérhető. A városi önkormányzat is támogatja a beinduló helyi gazdasági folyamatokat, és ipari park is található Kecskemét déli részén. Ha további sajátosságokat szeretne megtudni kecskeméti székhelyszolgáltatással kapcsolatban, keresse a LOGOSZ helyi irodáját a városközpontban, a Jókai utcában vagy a cegalapitaskecskemet.hu weboldalon!


Székhelyszolgáltatás Fejér megyében

Egy megyei jogú város után következzen példaként egy megye is: Fejér megye. A megye településeit székhelyszolgáltatásra elősorban azok veszik igénybe, akik itt élnek, itt működik a cégük. Sok cég található a megyében, amire az itt működő 7 ipari park is bizonyíték. Nem csak szám szerint, de minőséget tekintve is jelentős cégek székhelye Fejér megye, hiszen Budapest után ez a második legfejlettebb régió. Azért is érdemes Fejér megyét választani cég székhelyül, mert beletartozik a konvergencia régióba, ahol EU-s pénzügyi támogatások, pályázatok szempontjából kedvezőbb a cégek támogatottsága. Földrajzi helyzetét nézve ideális a területi elhelyezkedése, hiszen az ország középső részén fekszik, és a legtöbb nagyváros viszonylag könnyen elérhető innen. Ha Fejér megyében keres székhelyszolgáltató céget, forduljon a LOGOSZ székesfehérvári irodájához (cegalapitasszekesfehervar.hu)!

keyboard_arrow_up